JADŁOSPIS

 

 

Zupy gotowane są na wywarze z mięsa.

Pieczywo: chleb praski, chleb razowy, chleb słonecznikowy, chleb sojowy. 

 

OBIADY

Poniedziałek 14.01.2019 r.

  1. Zupa koperkowa9, pieczywo1.
  2. Risotto, ogórek kiszony. Herbata. Porcja owoców.

Wtorek 15.01.2019 r.

  1. Krupnik jęczmienny9, pieczywo1.
  2. Kotlet schabowy3, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej, papryki i ogórka. Kompot z owocami.

Środa 16.01.2019 r.

  1. Barszcz ukraiński9, pieczywo1.
  2. Makaron z serem i tłuszczem. Herbata. Porcja owoców.

Czwartek 17.01.2019 r.

  1. Rosół wołowy9 z makaronem1.
  2. Wołowina mielona, ziemniaki, mizeria. Kompot z owocami.

Piątek 18.01.2019 r.

  1. Zupa z groszku zielonego9, pieczywo1.
  2. Pulpety rybne4,3 w sosie ogórkowym, ziemniaki, surówka z marchwi. Herbata. Porcja owoców.

Poniedziałek 21.01.2019 r.

  1. Zupa z groszku łupanego9, pieczywo1.
  2. Łazanki1 z kapustą i mięsem. Herbata. Porcja owoców.

Wtorek 22.01.2019 r.

  1. Zupa brokułowa krem9 z grzankami1.
  2. Pieczeń rzymska3, ziemniaki, marchewka na ciepło. Kompot z owocami.

Środa 23.01.2019 r.

  1. Żurek z jajkiem i kiełbasą3,9, pieczywo1.
  2. Pyzy1,3 z mięsem i tłuszczem, surówka z białej kapusty. Herbata. Porcja owoców.

Czwartek 24.01.2019 r.

  1. Zupa pomidorowa9 z makaronem1.
  2. Filet pieczony z indyka w sosie własnym, ziemniaki, pomidor. Kompot z owocami.

Piątek 25.01.2019 r.

  1. Zupa buraczkowa9, pieczywo1.
  2. Ryba pieczona, ryż, warzywa z wody. Herbata. Porcja owoców.
   
   

22.11.2011

   
   

     

   
   

L 304/43

   
   

Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej


 

ZAŁĄCZNIK II

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne, z wyjątkiem:77

a)syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (■);

b)maltodekstryn na bazie pszenicy (■);

c)syropów glukozowych na bazie jęczmienia;

d)zbra^wykorzystywanych do produkqi destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolni-

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
  2. żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (');
  2. mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
  3. fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  4. estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

8. Orzechy, tj migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidental:), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylij­skie (Benholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamta temifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość S02 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

^orzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolni-

b) laktitolu;

(■) Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie aleroenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały.

Dodatkowe informacje

Position: debug
Style: none outline
facebook_page_plugin