JADŁOSPIS

 

 

Zupy gotowane są na wywarze z mięsa.

Pieczywo: chleb praski, chleb razowy, chleb słonecznikowy, chleb sojowy. 

 

OBIADY

 

Poniedziałek 24.09.2018 r.

  1. Zupa z groszku łupanego9, pieczywo1.
  2. Risotto. Kompot z owocami.

Wtorek 25.09.2018 r.

  1. Zupa koperkowa9, pieczywo1.
  2. Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka wielowarzywna. Herbata. Porcja owoców.

Środa 26.09.2018 r.

  1. Żurek z jajkiem i kiełbasą3,9, pieczywo1.
  2. Kluski śląskie3,1, karczek pieczony w sosie własnym, ogórek konserwowy, papryka. Kompot z owocami.

Czwartek 27.09.2018 r.

  1. Zupa ogórkowa,9, pieczywo1.
  2. Naleśniki z serem , śmietaną i brzoskwiniami3,1. Herbata. Porcja owoców.

Piątek 28.09.2018 r.

  1. Zupa wiejska9, pieczywo1.
  2. Filet rybny4, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej. Woda z miętą i cytryną.

 

Poniedziałek 1.10.2018 r.

  1. Zupa pomidorowa9 z makaronem1.
  2. Pieczeń rzymska, ziemniaki, mizeria. Herbata. Porcja owoców.

Wtorek 2.10.2018 r.

  1. Zupa z soczewicy czerwonej9, pieczywo1.
  2. Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, pomidor. Kompot z owocami.

Środa 3.10.2018 r.

  1. Zupa ogórkowa9, pieczywo1.
  2. Pierogi z mięsem1,3 i tłuszczem, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy. Woda z miętą i cytryną.

Czwartek 4.09.2018 r.

  1. Krupnik ryżowy9 pieczywo1.
  2. Filet z indyka, ziemniaki, surówka z marchwi i chrzanu. Herbata. Porcja owoców.

Piątek 5.10.2018 r.

  1. Zupa fasolki szparagowej9, pieczywo1.
  2. Ryba smażona3,4, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej. Kompot z owocami.

 

 

   
   

22.11.2011

   
   

     

   
   

L 304/43

   
   

Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej


 

ZAŁĄCZNIK II

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne, z wyjątkiem:77

a)syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (■);

b)maltodekstryn na bazie pszenicy (■);

c)syropów glukozowych na bazie jęczmienia;

d)zbra^wykorzystywanych do produkqi destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolni-

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
  2. żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (');
  2. mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
  3. fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  4. estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

8. Orzechy, tj migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidental:), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylij­skie (Benholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamta temifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość S02 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

^orzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolni-

b) laktitolu;

(■) Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie aleroenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały.

Dodatkowe informacje

facebook_page_plugin