Ostanie dni października w klasie 2 a to ciekawe lekcje. Poznawaliśmy polskie potrawy regionalne. Zapamiętaliśmy , że Podhale słynie z kwaśnicy i oscypków, Podlasie z sękaczy a wielkopolski przysmak to pyry z gzikiem. Na Lubelszczyźnie możemy zjeść cebularze. Lekcja zakończyła się cebularzowym poczęstunkiem.

Słodko zrobiło się na drugi dzień, gdy czytaliśmy „Legendę o toruńskich piernikach” i skosztowaliśmy pierniczków z lukrem. Było miło, wesoło i smakowicie.

Tekst i zdjęcia: B. Kołodziej

  • 20171025_133650
  • 20171025_133659
  • 20171025_133816
  • 20171026_093647
  • 20171026_093708
  • 20171026_093744
  • 20171026_093756
  • 20171026_093831
  • 20171026_093839

Dodatkowe informacje

facebook_page_plugin