W ramach „Tygodnia Języków Obcych” uczniowie klas 4-7 rozwiązywali test sprawdzający znajomość kultury państw anglojęzycznych.
30 pytań oceniało wiedzę o Wielkiej Brytanii, USA, Kanadzie i Australii.
Wyniki:


4a-26 punktów
4b-nie pisała
4c-28 punktów
4d-19 punktów
4e- nie pisała
4f-24 punkty
5a- nie pisała
5b-20 punktów
5c-27 punktów
5d-26 punktów
5e-14 punktów
6a-25 punktów
6b-28 punktów
6c-25 punktów
6d-24 punkty
7a-26 punktów
7b-28 punktów
7c-27 punktów
7d-23 punkty

Wszyscy uczniowie klas z najlepszymi wynikami, czyli 4c, 5c, 6b i 7b otrzymują oceny bardzo dobre z języka angielskiego w kategorii
“praca w grupie”.
Gratulujemy zwycięzcom, a wszystkich zachęcamy do poszerzania wiedzy z języka angielskiego.

Nauczyciele języka angielskiego

  • WP_20180418_001
  • WP_20180418_003
  • WP_20180418_005
  • WP_20180418_007

 

TEST

1.What are the names of four countries in the United Kingdom?
1…………………. 2…………………. 3. …………………. 4. ………………….
2.What are the capital cities of these countries?
1…………………. 2…………………. 3. …………………. 4. ………………….
3.What is the nickname for the flag of the UK?
a)Kingdom Flag b)The Union Jack c)The Union Brit
4.How old is Queen Elizabeth II?
a)87 b) 92 C) 99
5.What is the name of William and Kate's eldest child?
a)Michael b) George c)Edward
6. The symbol of England is :
a)the rose b) the daffodil c) the tulip
7. What is a Harrods?
a)a restaurant b) a park c) a shop
8. Who –or- what is a Big Ben?
a)a clock b) a bell c) a king
9. What is Stonehenge?
a)a historic document b) a famous ship c) a prehistoric monument
10. What’s the name of the most popular British band of the 60s:
a)the Beatles b)Metallica c) Nirvana
11. What is Stratford-upon-Avon famous for?
a)Francis Bacon b) Margaret Thatcher c) William Shakespeare
12.What was JK Rowling's job before she wrote Harry Potter?
a)secretary b) lawyer c)doctor
13.What is the symbol of Ireland?
a)the dragon b) the shamrock c) the leek
14. What is the capital city of the USA?
a)New York b) Washington D.C c) Boston
15. What is the US flag called?
a)the Stars and Stripes b) the Stripes and Stars c) the American banner
16.What is the nickname of New York
a)Big Pear b) Big Apple c) Big Strawberry
17.If you want to see Grand Canyon you have to go to:
a)Arizona b) California c) Texas
18. What is the name of the longest river in the USA
a) the Missouri b) the Mississippi c) the Rio Grande
19. The total number of American States is
a)38 b) 51 c) 50
20.The biggest Polish community in the USA live in
a)Washington b)Chicago c) New York
21.Las Vegas is famous for its
a)superstores b) sport stadium c) casinos
22. In the U.S., Thanksgiving is celebrated on:
a) The fourth Thursday of November
b) The Thursday after the full moon in November
c) The last Thursday of November
23.What is the capital city of Canada?
a)Ottawa b) Montreal c) Calgary
24. In Canada the official language(s) is/are:
a)only English b) only French c) English and French
25.What is the national winter sport of Canada?
a)skiing b) skating c)hockey
26.What is the capital city of Australia?
a)Sydney b) Melbourne c) Canberra
27.What are the wild dogs that live in Australia called?
a) marsupials b) dingoes c) wombats
28.Where is the Great Barrier Reef?
a)in the south-east b) in the north-west c) in the north-east
29.The highest Australian mountain is:
a) Mount Kosciuszko b) Mount Townsend c) Mount Buffalo
30. Kangaroos keep their babies in a… :
a)pouch b) pocket c) purse

KLUCZ ODPOWIEDZI

1. England, Scotland, Wales and Northern Ireland
2. London, Edinburgh, Cardiff and Belfast
3. B
4. B
5. B
6. A
7. C
8. B
9. C
10. A
11. C
12. A
13. B
14. B
15. A
16. B
17. a
18. B
19. C
20. B
21. C
22. A
23. A
24. C
25. C
26. C
27. B
28. C
29. A
30. A

Dodatkowe informacje

facebook_page_plugin